Pagina's

maandag 12 maart 2012

Eetmedicijn

Steeds vaker kom je taalkundige hoogstandjes tegen waardoor simpel voer en voeding ineens de officieuze status der medicatie bereikt, officieus uiteraard, want anders kost het teveel duiten en dukaten, want de echte medicatie, die we nog steeds geneesmiddelen noemen moeten eerst onderzocht, op werking, op veiligheid, op bijwerkingen. Bij voer is dat anders, daar mag veel. Met vakkundig binnen de lijntjes kleuren kun je een eind komen in bedotterij des volks.

Prachtige vondsten ontdekken wij dagelijks, eeuwenoud genoemde middelen, terwijl wij ze ook na driftig zoekwerk in onze collectie, maar niets vinden. Wel vaak afdankertjes uit het verleden, de bij nader inzien toch niet voldeden en waarvan bij overname blijkbaar wat updates zijn gemist.
Erg leuke vondst van de afgelopen week was een kruid dat blijkbaar zorgde voor meer keukenzout in nieren van paarden, lijkt ons best nuttig maar dan vooral voor een meer culinair bereiding des paards, ons is echter geen nuttige werking van keukenzout in levende paardennieren bekend.

Ook altijd leuk: het compleet supplement met een extra benaming, je kunt uiteraard niet ontkennen dat alles wat een paard begeert erin zit, vooral die op orthomoleculaire en homeopathische basis blijven ons fascineren, je doet er maar heel erg weinig in en uit de onderlinge samenwerking krijg je dan meer. Ach, was dat in het verleden al eens getest door de alchemisten?
Zeer boeiend blijkt ook het aanbod in blijkbaar nuttige bacteriestammen, waarbij ons na veel studie slechts een enkele conclusie bij lijkt te bestaan, omdat we ze getemd hebben en gedrild tot oneindige voortplanting, blijken ze vooral hun voordeel te laten zien in de beurs der aanbieders.
Vaak ook aangeboden als puur natuur, uiteraard zijn bacteriën zo’n beetje de grootste liefhebbers van voortplanting, hebben ze meestal geen buurman voor nodig, liever niet zelfs, eigen soort eerst lijkt eerder in hun voordeel, voerverbruik is alleszins redelijk te noemen maar wel grappig dat veel aangeboden soorten van nature blijkbaar nooit fiducie hebben gehad om in paarden te verblijven, maar zich dan toch uit eigen keuze bijvoorbeeld, liever in een grazige babydarm zouden vermeerderen. Verder blijken ze zuivere kolonie ook nog best kwetsbaar voor opdringerige verwanten, waardoor dus werkelijk een uitwendige chemische fabriek nodig blijkt tot verkrijging. Deze producten kunnen dus ook zeker gezien worden als bio-industrie.
Verder blijken weer totaal andere bacteriën, maar ook schimmels en gisten, welke wij in vroeger tijden samengevat hebben als verderf, dan weer diverse nadelen van voer te ondervinden, kruidje links, dropje rechts, al dan niet gedraaid en hopla, het verderf verdwijnt.

Onze glazen bol voorspelt dat in de nabije toekomst ook de eerste bacteriefluisteraars zullen opstaan, de via mentale overdracht, voorlezen uit eigen werk of wat aanstrijking een verderf probleem voor u oplossen. Tot die tijd raden wij u aan om bij de culinaire bereiding des paards, vooral op de juiste garing te letten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten