Pagina's

zaterdag 7 april 2012

Willie’s wortels

Naast de modern ingezette technieken met vrolijke lichtjes en kleurtjes, blijken de aloude mythen en sagen over der kunsten der geneeszen nog immer gevestigd, vaak is oorsprong noch werking ergens juist gearchiveerd, maar bij mondelinge overlevering in de huidige communicatie der wereldlijke webben wederom tentoongespreid. Ondanks het spreekwoordelijk gezegde, er is geen kruid tegen gewassen, blijken gewassen tegenwoordig de toebedichte werkingen en uitkomsten te vervangen:




Men neme voor het een de penen en het andere wat ajuinen of den look en den thym, voegt toe wat kookwater en azijnen en bereid het goed toe, verzoekt in geloof een bijkomstige werking en hop daar komt pecunia weer aan en mocht het niet baten, hooguit met uw paardlief gedaan.

Receptuur blijkt nauwelijks de tand des tijds te doorstaan, de ene gaat voor koken de ander voor stoken of rauw, voor of juist rond dageraad, volle maan of middaguur, andere liefst een volle kuur met regelmaat gegeven, de een het zaad de ander de wortel, maar welke is het goed en welke het kwaad, wijsheid en kennis lijkt er niet aan gebonden, elk kan het leren mits willig en taai. Men kope een schrijfsel en leest het eens door en een expert is geboren, de wil tot geloven is nodig voor enige werking gaat gebeuren, zo vertelt de tekst in geuren en kleuren.

De aankoop goed maken kan heel juist gekozen door het geven van workshops en cursus, voor elke smaak of geestverwant een keuze naar gerief, maar goed wie is hier van uw beurs de dief. Doch erger wie waakt hier over uw lief en gerief!

1 opmerking:

  1. Dit gaat neem ik aan over de zogenaamde stamppot,of winterkost therapieen...
    Die kunnen heel goed werken,maar helaas slechts bij twee paarden varianten,te weten de equo agricola peels,en het equo gestatio.
    Bij elke andere variant dient men uiterst behoedzaam te zijn,voor men het weet huilt men peentjes.
    vr gr,H.U.T.Spot

    BeantwoordenVerwijderen